‘Obesitas Vaccin’ wint eerste ‘TVR Golden Fleece Award’

Door: Marco Cáceres and Barbara Loe Fisher
Vertaald door Mara voor Vaccinvrij 2017

K shutterstock_506290342Vorig jaar introduceerde het artikel getiteld ‘Stranger and Stranger Vaccines: Are We Being Fleeced?’ (‘Vreemde en Vreemdere Vaccins: Worden We Geflest?’) een nieuwe serie artikelen voor ‘The Vaccine Reaction’ (TVR), bedoeld om de ‘raarste vaccins in de pijplijn’ te onderstrepen. Vaccins die voorgesteld zijn of al in ontwikkeling zijn, waarvan je je kunt afvragen; “Zijn ze serieus?!”(1) Het artikel wees erop dat in de jaren zeventig de Amerikaanse senator William Proxmire van Wisconsin met het briljante idee kwam om een prijs aan overheidsfunctionarissen te geven, waarvan hij vond dat ze het verdiend hadden om erkend te worden vanwege het verspillen van rijksgeld. Een soort van ‘neppe prijs voor publieke projecten die elk gewoon gezond verstand te boven gingen’, en ‘een slimme manier om verspillende overheidsuitgaven te ontdekken’.(1) De prijs werd aangemerkt als de ‘Order of the Golden Fleece’ (‘Orde van de Gouden Flessers’) door senator Proxmire, en hij gaf deze in totaal 168 keer van 1975 tot 1988. (1)

Lees verder

Geplaatst in Vertalingen | 10 mei 2017 |

Waarom je nooit een Tetanus vaccinatie nodig hebt, ongeacht leeftijd of locatie.

Vertaald door Mara Gabriëlle

vaccinspuitenZoals met de meeste vaccins worden we geacht te geloven dat een tetanus prik een noodzaak is om ons te beschermen tegen een zogenaamde virulente ziektekiem die kan leiden tot onze dood. Als we zorgvuldig enkele van de feiten over tetanus overwegen die gemeld zijn in de medische literatuur, vinden we veel tegenstrijdigheden, inconsistenties en zelfs onwaarheden in relatie tot de werkelijke feiten over de bacterie die het neurotoxine produceert. Indien sporen van deze bacteriën zijn gevonden in grote aantallen van wonden zonder dat dit tetanus veroorzaakt, waarom is het dan toch beschouwd als een degelijke bedreiging voor ons allemaal? Ziektes voorkomen doe je niet met een pil of vaccinatie. Gif heeft deze mogelijkheid niet.

Lees verder

Geplaatst in Vaccins, Vertalingen | 10 mei 2017 | Getagged |

AD – 24 april 2017: Malaria-vaccinatie moet tienduizenden levens redden

Wat er (niet) in de krant staat!

Ellen Vader en Door Frankema geven aanvullende informatie – en stellen vragen over wat we in de kranten lezen. (in het rood tussen de zwarte tekst, overgenomen uit de krant)

Drie Afrikaanse landen beginnen met het inenten van kinderen tegen malaria. In heeft-een-mug-na-een-steek-per-nacht-genoeg-1281Ghana, Kenia en Malawi wordt vanaf 2018 het RTS,S-vaccin geïntroduceerd. Dit moet volgens de World Health Organisation (WHO) het leven van tienduizenden mensen redden.

Maar de WHO boekt toch al geweldige resultaten met een simpel muggennetje? De WHO zegt over het het massaal uitdelen van muggennetten: ‘Als de vooruitgang van de afgelopen twaalf jaar kan worden vastgehouden in 2014, betekent dat een daling van de sterfte met 56 procent in alle leeftijdsgroepen en met 63 procent voor kinderen jonger dan vijf jaar.’ (bron: http://www.mo.be/artikel/aantal-malariadoden-bijna-gehalveerd) Waarom dan miljoenen investeren in een (experimenteel) vaccin, waarvan ze in dit stadium nog helemaal niet zeker weten of dit op lange termijn wel nuttig én vooral veilig zal zijn?

Lees verder

Geplaatst in Vaccins, Ziektes | 2 mei 2017 | Getagged |

NRC – 19 april 2017: 745 doden door meningitisepidemie Nigeria

Wat er (niet) in de krant staat!

Ellen Vader en Door Frankema geven aanvullende informatie – en stellen vragen over wat we in de kranten lezen. (in het rood tussen de zwarte tekst, overgenomen uit de krant)

kid-2101834_1920

De meeste slachtoffers zijn tussen de 5 en 14 jaar. De WHO waarschuwt voor een slinkende vaccinatievoorraad.

De huidige meningitisepidemie in Nigeria heeft in de afgelopen vijf maanden vermoedelijk al aan 745 mensen het leven gekost. Dat maakte het Nigeria Centre for Disease Control (NCDC) woensdag bekend (pdf) bekend. Het centrum vermoedt dat er tot nu toe ruim 8.000 mensen zijn geïnfecteerd met de verantwoordelijke bacterie. Een week geleden werd nog gesproken van 611 doden en 5.600 geïnfecteerden.
Meningitis (hersenvliesontsteking) is zonder behandeling in de helft van de gevallen dodelijk. De meeste slachtoffers in Nigeria zijn kinderen van 5 tot 14 jaar.

Lees verder

Geplaatst in Media | 26 april 2017 |

Aantal meldingen van bijwerkingen/sterfgevallen na RVP-vaccinatie  (jaarrapportages bijwerkingen RIVM/Lareb)

© Ellen Vader

1995-2005

De in figuur 2 genoemde groep ‘overige verschijnselen’ bevatte over de genoemde 11 jaren totaal 62 meldingen van sterfgevallen. In 2005 werd 73 van de meldingen beoordeeld als een bijwerking met een ‘zeker’, ‘waarschijnlijk’ of ‘mogelijk’ oorzakelijk verband met de vaccinatie. In de 5 voorgaande jaren varieerde dit percentage van 78-83.

 bijwerkingen rvp

Lees verder

Geplaatst in Artikelen, Vaccins | 26 april 2017 | Getagged , |

NRC – 3 april 2017: Kinkhoestvaccin bij zwangere beschermt baby

Wat er (niet) in de krant staat!

Ellen Vader en Door Frankema geven aanvullende informatie – en stellen vragen over wat we in de kranten lezen. (in het rood tussen de zwarte tekst, overgenomen uit de krant)

zwangere buikVaccinatie tegen kinkhoest van zwangere vrouwen beschermt hun baby’s in de eerste kwetsbare maanden goed tegen die ziekte. Onze vraag aan Sander, de journalist: hoe komt u aan deze informatie? Het kinkhoest vaccin beschermt ‘normale kinderen’ vaak niet eens tegen kinkhoest. Hoe weten we dat het baby’s jonger dan twee maanden kan beschermen? En is die ‘bescherming’ eigenlijk wel nodig? Hoeveel baby’s onder de twee maanden zijn de afgelopen tien jaar overleden zijn de kinkhoest? Hoeveel baby’s onder de twee maanden hebben het überhaupt gehad? Waar zijn de cijfers?

Lees verder

Geplaatst in Media, Vaccins, Ziektes | 26 april 2017 | Getagged , , , |

Allereerst: Niet Schaden

Wetenschappelijk bewijs aangaande allopathische vaccinatie

Neil Z. Miller (United States) Vertaling: Joyce (M.E.W.) Vromans

Jongetje krijgt HPV prikDit artikel is oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd in Homoeopathic Links, International Journal for Classical Homoeopathy en met toestemming van de uitgever in het Nederlands vertaald. [Homoeopathic LINKS 2/16 ISSN 1019-2050, Volume 29, 2016, Summer. p 91 – p 96.]

Samenvatting:

Allopathische (reguliere) vaccinatie kent vele wetenschappelijk gedocumenteerde tekortkomingen qua veiligheid, die de winst waarover uitgebreid gepubliceerd is, neutraliseren. Thimerosal en aluminium, heel ‘gewone’ ingrediënten in vaccins, kunnen neurologische, immunologische en ontwikkelingsschade veroorzaken. Het kinkhoestvaccin heeft ertoe geleid dat er gemuteerde kinkhoestorganismen ontstaan die meer virulent zijn.

Lees verder

Geplaatst in Artikelen, Vaccins, Vertalingen, Ziektes | 26 april 2017 | Getagged , , |

‘We zijn bedrogen’ – veel resultaten van klinisch wetenschappelijk onderzoek worden nooit gepubliceerd!

© Door Frankema

Onder de titel: ‘We’ve been deceived’: Many clinical trial results are never publishblog-resultaten-klinisch-wetenschappelijk-onderzoeked’ 1 verscheen een artikel op het Canadese CBC News dat tot nadenken stemt. Het komt erop neer dat grote (farmaceutische) bedrijven en overheidsinstanties zeer veel onderzoek doen, maar dat de testresultaten ‘selectief’ worden gepubliceerd. Dus de uitkomsten die niet passen in het medisch acceptabele straatje kunnen zonder problemen onder het vloerkleed geveegd worden? Nietvolgens de voorschriften, maar in de praktijk kennelijk wel.

Lees verder

Geplaatst in Artikelen | 11 januari 2017 | Getagged , , |

Misplaatst vertrouwen is misplaatst vertrouwen – niets meer en niets minder – boekbespreking van: ‘Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad’ van Peter Gøtzsche

© Door Frankema

Peter c. Gotzsche - Dodelijke Medicijnen“Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeksresultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen dor te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.” aldus Bert Keizer in het voorwoord van ‘Dodelijke medicijnen’ van Peter Gøtzsche

Lees verder

Geplaatst in Artikelen, Boekbesprekingen | 11 januari 2017 | Getagged , |

DKTP-vaccin (difterie-kinkhoest-tetanus-polio) – overzicht van de feiten

© Ellen Vader

Recente informatie van het RIVM

jongetjeVanaf begin 2017 zal de Dienst Vaccinvoorziening en Preventieprogramma’s (RIVM-DVP) een ander vaccin leveren voor de DKTP-vaccinatie van 4-jarige kinderen: Boostrix® Polio.

Het vaccin Boostrix® Polio het huidige Infanrix-IPV vaccin vervangen voor de DKTP-boostervaccinatie rond de 4e verjaardag. Dit vaccin is, in tegenstelling tot Infanrix-IPV, niet geschikt voor de opbouw van basisimmuniteit. Bij inhaalschema’s zal daarom, vanaf het moment dat Infanrix-IPV niet meer voorradig is, het vaccin Infanrix-hexa (eventueel zonder Hib) gebruikt moeten worden.
Boostrix® Polio is in november 2016 geregistreerd voor gebruik vanaf de leeftijd van 3 jaar. Voorheen was dit vanaf 4 jaar. De eerste vaccinleveringen bevatten nog de oude bijsluiter waarin 4 jaar staat vermeld. De nieuwe bijsluiter waarin het gebruik vanaf 3 jaar staat vermeld, komt medio januari 2017 online.

Lees verder

Geplaatst in Artikelen, Geen categorie, Vaccins | 11 januari 2017 | Getagged , , |