De Global Health Security Agenda (GHSA) – de agenda voor ‘globale gezondheidszorg’

© Ellen Vader en Door Frankema

 

Met slechts een paar maanden tussen de eerste mededeling in de media, tot de definitieve beslissing van de Italiaanse Senaat, werden vaccins in de zomer van 2017 wettelijk verplicht gesteld in Italië. Er was geen sprake van een noodsituatie. Er waren geen sterfgevallen, en zelfs geen berichten van kinderen met complicaties in de media. Hoe heeft een ongevaarlijke kinderziekte tot gevolg gehad dat 10 vaccins verplicht werden? En is dit het begin van verplichte vaccins voor de rest van Europa?

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 4 augustus 2017 |

Het persbericht dat journalisten niet gekregen hebben?

© Door Frankema

Waarom berichten de media niets over de massale demonstraties in Italië? Enige tijd geleden besteedden alle grote kranten, radio, – en tv-stations aandacht aan het wetsvoorstel om vaccins verplicht te stellen in onder andere Italië. Nu er al wekenlang bijna dagelijks geprotesteerd wordt in alle grote steden door miljoenen mensen in Italië horen we hier geen woord over. Hoe is dat mogelijk?

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 26 juli 2017 |

Miljoenen mensen demonstreren in Italië tegen de beslissing om vaccins te verplichten – en de media zwijgen in alle talen

© Ellen Vader en Door Frankema

Piazza7•  11 Juli: Torino • 12 Juli: Trasta (GE), Cuneo • 13 Juli: Genova, Firenze • 14 Juli: Matera, Cesenatico, Pescara, Varese • 15 Juli: Assisi, Pordenone, Novara • 16 Juli: Lecco, Salerno, Intra • 17 Juli: Borgnano di Cormons, Follonica, Brescia, Cicagna • 18 Juli: Roma, Ravenna, Empoli • 19 Juli: Modena, Saluzzo, Florence • 20 Juli: Marina di Massa, Lucca • 21 Juli: Vicenza • 22 Juli: Milano, Rome • 23 Juli: Como • 24 Juli: Roma • 25 Juli: Prato • 26 Juli: Castano Primo (MI), Lavagna • 27 Juli: Florence • 28 Juli: Pavia, Bolzano • 29 Juli: Trieste(1)

De lijst is lang en de aantallen zijn groot. Er wordt al weken bijna elke dag gedemonstreerd tegen de beslissing om 12 vaccins te verplichten. Het gaat de Italianen niet alleen om vaccins, het gaat de Italianen om het behoud van keuzevrijheid. En om het tegengaan van corruptie.

Lees verder

Geplaatst in Geen categorie | 25 juli 2017 |

Rotavirus vaccin

K shutterstock_50739541619 juni 2017: Rotavirus in Nederland
Achtergrond informatie voor de Gezondheidsraad

Het RIVM heeft een rapport gepubliceerd over het rotavirus in Nederland, ter ondersteuning van een advies van de Nederlandse Gezondheidsraad over vaccinatie tegen rotavirus. De achtergrondinformatie van het RIVM betreft onder andere het aantal personen dat jaarlijks in Nederland ziek wordt door rotavirus, de effectiviteit en veiligheid van de vaccins, en hoe het publiek denkt over de rotavirusvaccinatie. Jaarlijks worden er gemiddeld ongeveer 3500 kinderen per jaar opgenomen vanwege uitdrogingsverschijnselen na een infectie.Rapport engelstalig (gewoonte bij het RIVM) met deze interessante conclusie: ‘Mandatory notification of RV disease is not yet included in the Public Health Law. However, making RV disease notifiable is almost impossible, since RV diagnoses are mainly based on clinical symptoms, and laboratory testing is rarely applicable.’ En de Gezondheidsraad zal zich ongetwijfeld op dit rapport baseren bij hun advies om een rotavirusvaccin wel of niet in het RVP-programma op te nemen…www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Wetenschappelijk/Rapporten/2017/
April/Rotavirus_in_the_Netherlands_Background_information_for_the_Health_Council

Lees verder

Geplaatst in Vaccins | 28 juni 2017 |

Mazelen en het mazelenvaccin: veertien punten om eens goed over na te denken!

Door Roman Bystrianyk – vertaald door Myrna van der Molen

“Meer dan 100 jaar is er een sterk verband bekend tussen een tekort aan vitamine A en een verergering van mazelen, vooral bij jonge kinderen. Is de tijd aangebroken dat de medische wereld zich realiseert dat een kind met complicaties van mazelen vitamine A toegediend hoort te krijgen? En dat de volledige voedingsstatus geëvalueerd moet worden? Zo niet, wat hebben we dan geleerd van de geschiedenis?” ~ Adrianne Bendich, 1992

Mazelen is een hoogst besmettelijke infectieziekte waar we tegenwoordig niet veel over nadenken. Er is immers 50 jaar geleden een vaccin ontwikkeld dat het probleem ‘overwonnen’ heeft. (1) Maar wacht eens even… ondanks het feit dat het mazelenvaccin al een halve eeuw bestaat wordt mazelen door medische autoriteiten nog steeds gezien als een ernstige bedreiging.

Lees verder

Geplaatst in Vertalingen | 28 juni 2017 |

Zijn niet geteste combi-vaccins de oorzaak van kindersterfte?

B shutterstock_521233309Door Christina England – vertaald door Joyce Vromans

Het lijkt erop dat de farmaceutische industrie probeert zo veel mogelijk vaccins in één spuit te proppen en dan te verkondigen dat deze combi-vaccins veilig en effectief zijn. In werkelijkheid maken een groeiend aantal medische professionals zich zorgen over het tegelijkertijd toedienen van meerdere vaccins, omdat dit de kans op een nadelige reactie vergroot. Dit geldt in het bijzonder voor combi-vaccins. En het lijkt erop dat de vrees van medisch professionals gegrond is, want de ervaring door de jaren heen laat een zeer onrustbarend beeld zien.

De geschiedenis bewijst dat combi-vaccins onveilig zijn

In oktober 2000 werd de eerste vergunning afgegeven voor het gebruik van het 6-in-1-vaccin Hexavac in Europa. Het vaccin, dat gemaakt werd door Sanofi Pasteur, werd omschreven als een combivaccin dat het difterie-, tetanus-, acellulaire kinkhoest-, recombinant hepatitis B, geïnactiveerd poliomyelitis- en haemophilus influenzavaccin in één spuit combineerde.

Nog maar 5 jaar later werd de vaccinatie door de European Medicines Agency teruggetrokken om ‘commerciële redenen’. Dr. Klaus Hartmann gelooft echter dat het vaccin teruggetrokken is om andere redenen. In 2015 legde hij in een documentaire, genaamd ‘We don’t vaccinate – Myth and reality of the Vaccination Campaigns’ uit waarom.

Lees verder

Geplaatst in Vertalingen | 28 juni 2017 |

‘Obesitas Vaccin’ wint eerste ‘TVR Golden Fleece Award’

Door: Marco Cáceres and Barbara Loe Fisher
Vertaald door Mara voor Vaccinvrij 2017

K shutterstock_506290342Vorig jaar introduceerde het artikel getiteld ‘Stranger and Stranger Vaccines: Are We Being Fleeced?’ (‘Vreemde en Vreemdere Vaccins: Worden We Geflest?’) een nieuwe serie artikelen voor ‘The Vaccine Reaction’ (TVR), bedoeld om de ‘raarste vaccins in de pijplijn’ te onderstrepen. Vaccins die voorgesteld zijn of al in ontwikkeling zijn, waarvan je je kunt afvragen; “Zijn ze serieus?!”(1) Het artikel wees erop dat in de jaren zeventig de Amerikaanse senator William Proxmire van Wisconsin met het briljante idee kwam om een prijs aan overheidsfunctionarissen te geven, waarvan hij vond dat ze het verdiend hadden om erkend te worden vanwege het verspillen van rijksgeld. Een soort van ‘neppe prijs voor publieke projecten die elk gewoon gezond verstand te boven gingen’, en ‘een slimme manier om verspillende overheidsuitgaven te ontdekken’.(1) De prijs werd aangemerkt als de ‘Order of the Golden Fleece’ (‘Orde van de Gouden Flessers’) door senator Proxmire, en hij gaf deze in totaal 168 keer van 1975 tot 1988. (1)

Lees verder

Geplaatst in Vertalingen | 10 mei 2017 |

Waarom je nooit een Tetanus vaccinatie nodig hebt, ongeacht leeftijd of locatie.

Vertaald door Mara Gabriëlle

vaccinspuitenZoals met de meeste vaccins worden we geacht te geloven dat een tetanus prik een noodzaak is om ons te beschermen tegen een zogenaamde virulente ziektekiem die kan leiden tot onze dood. Als we zorgvuldig enkele van de feiten over tetanus overwegen die gemeld zijn in de medische literatuur, vinden we veel tegenstrijdigheden, inconsistenties en zelfs onwaarheden in relatie tot de werkelijke feiten over de bacterie die het neurotoxine produceert. Indien sporen van deze bacteriën zijn gevonden in grote aantallen van wonden zonder dat dit tetanus veroorzaakt, waarom is het dan toch beschouwd als een degelijke bedreiging voor ons allemaal? Ziektes voorkomen doe je niet met een pil of vaccinatie. Gif heeft deze mogelijkheid niet.

Lees verder

Geplaatst in Vaccins, Vertalingen | 10 mei 2017 | Getagged |

AD – 24 april 2017: Malaria-vaccinatie moet tienduizenden levens redden

Wat er (niet) in de krant staat!

Ellen Vader en Door Frankema geven aanvullende informatie – en stellen vragen over wat we in de kranten lezen. (in het rood tussen de zwarte tekst, overgenomen uit de krant)

Drie Afrikaanse landen beginnen met het inenten van kinderen tegen malaria. In heeft-een-mug-na-een-steek-per-nacht-genoeg-1281Ghana, Kenia en Malawi wordt vanaf 2018 het RTS,S-vaccin geïntroduceerd. Dit moet volgens de World Health Organisation (WHO) het leven van tienduizenden mensen redden.

Maar de WHO boekt toch al geweldige resultaten met een simpel muggennetje? De WHO zegt over het het massaal uitdelen van muggennetten: ‘Als de vooruitgang van de afgelopen twaalf jaar kan worden vastgehouden in 2014, betekent dat een daling van de sterfte met 56 procent in alle leeftijdsgroepen en met 63 procent voor kinderen jonger dan vijf jaar.’ (bron: http://www.mo.be/artikel/aantal-malariadoden-bijna-gehalveerd) Waarom dan miljoenen investeren in een (experimenteel) vaccin, waarvan ze in dit stadium nog helemaal niet zeker weten of dit op lange termijn wel nuttig én vooral veilig zal zijn?

Lees verder

Geplaatst in Vaccins, Ziektes | 2 mei 2017 | Getagged |

NRC – 19 april 2017: 745 doden door meningitisepidemie Nigeria

Wat er (niet) in de krant staat!

Ellen Vader en Door Frankema geven aanvullende informatie – en stellen vragen over wat we in de kranten lezen. (in het rood tussen de zwarte tekst, overgenomen uit de krant)

kid-2101834_1920

De meeste slachtoffers zijn tussen de 5 en 14 jaar. De WHO waarschuwt voor een slinkende vaccinatievoorraad.

De huidige meningitisepidemie in Nigeria heeft in de afgelopen vijf maanden vermoedelijk al aan 745 mensen het leven gekost. Dat maakte het Nigeria Centre for Disease Control (NCDC) woensdag bekend (pdf) bekend. Het centrum vermoedt dat er tot nu toe ruim 8.000 mensen zijn geïnfecteerd met de verantwoordelijke bacterie. Een week geleden werd nog gesproken van 611 doden en 5.600 geïnfecteerden.
Meningitis (hersenvliesontsteking) is zonder behandeling in de helft van de gevallen dodelijk. De meeste slachtoffers in Nigeria zijn kinderen van 5 tot 14 jaar.

Lees verder

Geplaatst in Media | 26 april 2017 |